Kan de wereldwijde pandemie leiden tot de adoptie van Bitcoin in de reiswereld?

Terwijl de reisindustrie een enorme klap heeft gekregen als gevolg van de wereldwijde pandemie, nu de grenzen weer opengaan, ziet de industrie langzaam maar zeker weer groei. Nu nationale en internationale reizen in sommige landen over de hele wereld zijn toegestaan, is het waarschijnlijk dat mensen die voor zaken en vrije tijd reizen, een explosieve groei zullen doormaken – de industrie zal na de noodzakelijke sluitingen een explosieve groei doormaken. Zoals de meeste industrieën hebben reisorganisaties en de horecabranche moeten zoeken naar innovatieve oplossingen om het verlies van de sluitingen tegen te gaan.

Als gevolg van de pandemie en een nieuw gevonden noodzaak om prioriteit te geven aan hygiëne, zijn landen begonnen met het actief aanmoedigen van cashless systemen. Omdat contant geld het risico loopt om ziektes te verspreiden door het wisselen van handen, zijn landen op zoek naar digitale middelen om dit te bestrijden. Terwijl sommige landen het gebruik van kaarten aanmoedigen, kiezen andere landen voor digitale valuta’s, zoals de digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC) en cryptocurrencies. Deskundigen voorspellen dat de invoering van Bitcoin zal worden versneld als gevolg van de pandemie en dat het de nieuwe favoriete valuta kan worden voor reizigers om hun uitgaven over de hele wereld te betalen.

Hoe kan cryptocurrency worden gebruikt voor internationale reizen?

Naarmate de grenzen zich openen, is het mogelijk dat Bitcoin en cryptocurrency’s gebruikt zullen worden door reizigers die contant geld willen vermijden en zich willen beschermen tegen de hoge kosten die gepaard gaan met creditcards. Bitcoin biedt een netjes en veilig alternatief voor het meenemen van contant geld naar het buitenland, als een wereldwijde valuta.

Cryptocurrency als betaalmiddel

Sommige landen en reisorganisaties accepteren Bitcoin en andere op blokketen gebaseerde cryptokringen als betaalmiddel. Voor reizigers in het buitenland verlicht dit de kosten voor het omrekenen van valuta en helpt het geld te beschermen tegen problemen met betrekking tot de kosten van geldautomaten of frauduleuze regelingen. Met Bitcoin-automaten is er ook de mogelijkheid om geld te wisselen voor producten of diensten in een fictieve valuta als dat nodig is, zonder dat de beheerder geld hoeft om te wisselen voor een andere valuta.

Geld naar het buitenland sturen

Het overmaken van geld, of het internationaal versturen van geld, is niet beperkt tot het versturen van geld naar familie en vrienden in andere landen. Bitcoin biedt de mogelijkheid om gemakkelijk internationaal geld over te maken, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om overal ter wereld rekeningen te vereffenen. Met cryptokrediet is het verzenden van geld of het betalen voor diensten en producten over de hele wereld niet kosteneffectief in termen van internationale kosten, maar het is ook een instant proces zonder de zorgen van vertragingen bij de bank.

Blokketen voor internationale toeleveringsketens en reisbureaus

De bevoorradingsketens hebben met de pandemie gevochten. Vanuit nationale lockdowns eerder dit jaar is er een grote achterstand in het verkrijgen van materialen en producten over de hele wereld. Met de vertraging is er niet alleen sprake van enorme financiële gevolgen, maar ook van een administratieve nachtmerrie voor internationale bedrijven. Blockchain technologie biedt een nette oplossing voor het opsporen van problemen.

Naast de toeleveringsketens zouden reisbureaus kunnen profiteren van het gebruik van blokketentechnologie. Dankzij de transparantie en de permanent gelogde gegevens via de blokketentechnologie worden de problemen van overboekingen en administratieve problemen voor reizigers verlicht.

Bovendien zijn cryptokoppelbetalingen onomkeerbaar, waardoor de kans op frauduleuze boekingen en betalingsproblemen radicaal wordt verkleind. Reisbureaus die Bitcoin als betalingsprofiel accepteren, kunnen garanderen dat wanneer een betaling eenmaal is geaccepteerd, de reiziger de betaling niet meer kan terugdraaien. Dit betekent ook dat reizigers er zeker van kunnen zijn dat de betaling direct doorgaat, zonder dat ze dagen hoeven te wachten op de bevestiging van bestellingen of boekingen.