Bitcoin, Ethereum en XRP Bereidt u voor op het invoeren van het Vluchtige Prijsgebied

  • De vooruitzichten van Bitcoin zijn dubbelzinnig, omdat de prijsactie binnen een oplopend parallel kanaal blijft.
  • Ethereum bereidt zich voor op hoge niveaus van volatiliteit als zijn Bollinger banden knijpen op zijn dagelijkse grafiek
  • XRP brak onder een kritisch ondersteuningsniveau, maar het kan het misschien weer terugkrijgen.

Bitcoin, Ethereum en XRP bevinden zich op een kritisch ondersteuningsniveau dat de volgende grote prijsverandering zal bepalen.

Bitcoin op een scharnierpunt

Het vlaggenschip van de cryptocrisis blijft zich consolideren zonder dat er een duidelijk teken is van waar het naartoe gaat. De prijs ervan heeft de afgelopen twee maanden een reeks hogere dieptepunten bereikt. Echter, het $10.000 weerstandsniveau houdt nog steeds stand, waardoor beweging op de kop wordt gezet.

De glansloze koersactie leidde tot de ontwikkeling van een stijgende driehoek op de 12-uursgrafiek van Bitcoin. Deze technische formatie wordt beschouwd als een continueringspatroon dat een koersdoel van 18.5% op het breakout-punt schat.

Een significante piek in de vraag naar BTC zal het mogelijk maken om uiteindelijk boven de overheadweerstand uit te breken, wat een state FOMO onder beleggers kan doen ontvlammen. Als dit zou gebeuren, zou de pionierscryptocurrency kunnen stijgen naar $12.000 op basis van het technische patroon dat hieronder wordt weergegeven.

Het doorbreken van de hypothenusa van de opgaande driehoek zal echter de bullish outlook ongeldig maken en een kans bieden voor investeerders op een zijspoor om weer in de markt te komen. Onder dergelijke omstandigheden kan de downswing een uitverkoop veroorzaken die de Bitcoin naar $7.700 of lager duwt.

Gezien de dubbelzinnige vooruitzichten voor de bellwether cryptocurrency, en met 14.000 BTC-opties die aanstaande vrijdag aflopen, zijn marktdeelnemers „bang“ voor wat de toekomst kan brengen. De Social Sentiment Index van Santiment onthult inderdaad dat het geklets rond Bitcoin Up op Twitter meestal negatief is door de recente prijsactie.

De stagnatie die de afgelopen zes weken of zo is ontstaan, heeft veel te maken met deze verschuiving in de mentaliteit, omdat handelaren de neiging hebben om zelfgenoegzaam en onenthousiast te worden over een goed dat van oudsher de reputatie heeft volatiel te zijn, nadat er genoeg tijd is verstreken zonder grote beweging„, aldus Santiment.

Ondanks het pessimisme rond Bitcoin zijn er volop mogelijkheden om winst te maken als er angst heerst in de markt. Het valt nog te bezien of steun of weerstand eerst zal breken om een duidelijk beeld te geven van waar dat vlaggenschip, de cryptocurrency, naartoe gaat.

Ethereum duikt en consolideert

De slimme contractengigant zag zijn prijs in de afgelopen 30 uur met bijna 9% dalen. De plotselinge bearish impuls lijkt te zijn voorspeld door de Token Age Consumed-index van Santiment, die een aanzienlijke piek registreerde in het inactief ruilen van ETH-munten.

Spikes in ‚Token Age Consumed‘ kunnen veranderingen in het gedrag van sommige lange termijn houders signaleren, en hebben de neiging om vooraf te gaan aan een verhoogde volatiliteit voor de prijsactie van de munt,“ volgens Santiment.

Vanuit een technisch perspectief, echter, gaat Ethereum door een stagnatiefase die haar Bollinger banden heeft gedwongen om te knijpen op haar 1-dagen grafiek. Squeezes zijn indicatief voor periodes van lage volatiliteit en worden meestal opgevolgd door wilde koersbewegingen. Hoewel de huidige squeeze begon te gebeuren medio juni, is er een grote kans op een sterke doorbraak zodra ofwel steun ofwel weerstand wordt doorbroken.

De 4 uur durende grafiek van ETH geeft een beter beeld van waar het naartoe zou kunnen gaan. Binnen dit tijdsbestek lijkt de prijsactie van Ether sinds het begin van de maand binnen een parallel kanaal te liggen.

Sindsdien wordt elke keer dat het ethereum de bovengrens van het kanaal bereikt, het door deze hindernis verworpen en gaat het terug naar de ondergrens. Dit ondersteuningsniveau wordt meestal gestapeld met kooporders die helpen om de Ether weer terug te laten stuiteren.

Gebaseerd op de recente koersactie, is het redelijk om een rebound te verwachten naar de midden of bovengrens van het kanaal. Maar er zal een significante koersbeweging plaatsvinden wanneer het Ethereum de $250 weerstand omzet in steun. Een dergelijke opleving zou kunnen leiden tot een stijging naar $300.

Aan de andere kant zal een stijging van de verkooporders die Ether onder het $225 steunniveau stuurt, de kansen op een verdere daling verhogen. Als dit zou gebeuren, zou de volgende belangrijke steunbarrière om aandacht te besteden aan zit rond $200.

XRP Herwinnen van de Kritieke Weerstand

De verkoopdruk achter XRP in de afgelopen 30 uur was significant genoeg om het te laten breken onder het 38,2% Fibonacci retracement niveau. Deze steunmuur hield de prijs van deze cryptocurrency vast van een verdere daling sinds medio mei. Om deze reden kan de recente breuk worden gezien als een teken dat XRP meer ruimte heeft om naar beneden te gaan.

Een verdere toename van de verkooporders achter de grensoverschrijdende overboekingen kan leiden tot een daling naar de 50% of 61,8% Fibonacci retracementniveaus. Deze gebieden van steun zitten op $0.17 en $0.16, respectievelijk.

Desalniettemin presenteert de TD sequentiële indicator momenteel een koopsignaal in de vorm van een rode negen-kandelaar op de 4-uursgrafiek van XRP. De bullish formatie voorspelt een één tot vier candlestick-correctie of het begin van een nieuwe opwaartse aftelling.

Als dit koopsignaal wordt gevalideerd en XRP erin slaagt om het 38,2% Fibonacci retracementniveau als steun te herwinnen, zullen de kansen op een verdere daling drastisch worden verminderd, waardoor de kans op een verdere opmars toeneemt.

Degenen die nog steeds bullish zijn op XRP, ondanks de recente correctie, moeten goed letten op het 38,2% Fibonacci retracement niveau. Als deze kritieke voorzieningsbarrière als steun wordt behouden, zal worden bepaald of de internationale nederzettingenpenning al dan niet de mogelijkheid heeft om zich te herstellen van de verliezen die in de laatste twee kwartalen zijn geleden.

De Crypto-markt gaat vooruit

Ondanks het gebrek aan een sterke prijsactie van Bitcoin, Ethereum en XRP, zijn er verschillende ontwikkelingen binnen de industrie die suggereren dat er een nieuwe instroom van kapitaal aan de gang is. In een recent rapport werd onthuld dat PayPal en Venmo nadenken over het toevoegen van cryptocurrency koop- en verkoopfuncties aan hun platformen.

Gecombineerd hebben deze bedrijven 365 miljoen actieve gebruikers per dag die binnenkort de mogelijkheid hebben om de crypto van hun keuze aan te schaffen. Een dergelijke functie zou de mainstream adoptie van deze nieuwe activaklasse helpen versnellen.

Hoewel het nieuws zeer speculatief is, omdat het alleen door anonieme bronnen is bevestigd, moeten beleggers goed opletten. Als het bevestigd wordt, zou het de katalysator kunnen zijn die de crypto-markt in zijn volgende bullish cycle duwt.